Президентският указ за награждаване на известната адвокатка Даниела Доковска с орден

...
Президентският указ за награждаване на известната адвокатка Даниела Доковска с орден
Коментари Харесай

Даниела Доковска получава орден "Св. св. Кирил и Методий"

Президентският декрет за награждаване на известната адвокатка Даниела Доковска с медал " Св. св. Кирил и Методий "  огърлие е в днешния брой на " Държавен вестник ". Доковска бе препоръчана за оценката от държавното управление преди седмица за изключително значими заслуги за развиването на правната просвета и юридическото обучение.

" Вече повече от 35 години тя интензивно способства за развиването на научната и просветителна активност в средите на адвокатурата ", се споделяше в претекстовете на служебното държавно управление. 

От 1983 година до 1992 година Даниела Доковска е член на Съвета по правната подготовка към Бюрото на Централния съвет на адвокатурата, два пъти е ръководител на Научно-методическия кабинет към Софийската адвокатка гилдия, а от 2012 година е началник на научната активност на Научно-методическия център на Висшия адвокатски съвет. Тя е измежду учредителите на Центъра за образование на юристи " Кръстю Цончев " и съвсем 10 години е член на неговия директорски съвет (2006-2015 г.), като способства в забележителна степен както за институционалното му създаване, по този начин и за развиването на неговата просветителна, научна и издателска активност.

През последните 40 години юрист Доковска реализира и дейна активност за развиването на юридическия теоретичен щемпел у нас. Тя е била член на публицистичната гилдия на сп. " Общество и право "  и негов заместител основен редактор от 1991 до 1994 година

" Даниела Доковска има значима роля за възобновяване на издаването на сп. " Адвокатски обзор ", което се утвърждава като значим теоретичен център освен за адвокатурата, само че и за по-широката юридическа общественост. От 2007 година до през днешния ден тя е негов основен редактор, а от същата година е член и на публицистичната гилдия на списанието на Юридическия факултет на СУ -  " Съвременно право ", което е едно от най-авторитетните издания за научни и на практика изявления във всички области на правото. Даниела Доковска е теоретичен редактор на повече от 40 проучвания и монографии ", напомня служебният кабинет в предлагането си.

Днес е обнародван и указът за награждаването на акад. Николай Денков с медал " Св. св. Кирил и Методий "  огърлие за заслуги в региона на образованието и науката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР